Усмивката се върна!

1824
0
Споделете

Petra на ВК „Понтос“, UK Sailmakers на ЯК „Порт Бургас“, Wasabi и Kalina на ЯК „Черноморец“ спечелиха първи места на завършилата преди броени дни регата „Порт Бургас – 2018”. Но това отдавна (за първите двама) не е новина. Новината е, че се върнаха усмивките по лицата на участниците.

Преди време, български ветроходци, редовно участващи в регати за килови яхти в съседна Румъния, споделиха че най-голямата разлика между състезанията под ветрила у нас и отвъд Дунава е в настроението на участниците. Няма намръщени физиономии, няма интриги, няма негативизъм. Просто всички са усмихнати. Тогава си спомних за репликата на Боби Костов (многократен медалист в клас Finn и на килови яхти): „Отивам на регата в петък след тежка работна седмица. И вместо в понеделник да вляза в офиса със заредени батерии, аз се връщам в пъти по-натоварен“.

Нека се постараем да я запазим! Усмивката. Предлагаме ви галерия усмивки от награждаването на призьорите от регата „Порт Бургас“. Снимки от организаторите, от колегите от yachtinginfo. Това последното нека е и за урок на тези, които от няколко месеца се опитват да набият клин в отношенията между двете медии. Е, няма как да стане 🙂