Един от най-добрите треньори на ILCA ще води камп в Бургас

79
0
Споделете

Сребърният медалист от Световно първенство по ветроходство Димитриос Теодоракис (Гърция) пристига на 19 април в България. Ден по-късно, считаният за един от най-добрите треньори в клас ILCA ще води подготвителен лагер с български състезатели в Бургас (20-25 април). Теодоракис идва по покана на яхт клуб „Порт Бургас“, организатор съвместно с Пристанище Бургас и Община Бургас на Международна регата „Порт Бургас – Бургаска Ветроходна Седмица 2024“.

Надпреварата от 27 април – 1 май  е една от малкото български регати включени в Спортния календар на World sailing за 2024 г. Регатата е с Grade 50 в категоризацията на Световната федерация. Към днешна дата в сайта на Bourgas Sailing Week са направени близо 50 предварителни заявки на състезатели от Гърция, Украйна, Румъния, Турция в класовете Optimist, ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7, Finn, 420 и 470.

Димитриос Теодоракис е дългогодишен състезател в класовете Tornado, ILCA 7, ILCA 6 и Finn. Работил е като треньор в Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, в момента е със статут на един от най-добрите треньори в Европа.