Фотоизложба „Море на хоризонта“ в галерия „Академика“ на ИУ – Варна

179
0
Споделете

В галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна ще бъде подредена фотоизложбата „Море на хоризонта“ с автор Недялка Александрова. Тя е преподавател в катедра „Международни икономически отношения“, но освен това е вдъхновен фотограф и почитателка на ветроходството. Експозицията ще представи фотографии, в които неизменно присъства морето, а някои от тях са заснети от борда на ветроходна яхта по време на регата.

Изложбата е част от богатия календар на Икономически университет – Варна и съпътства откриващото събитие на клуб „Алумни и партньори“. Официалното й представяне пред публика ще бъде на 29 февруари 2024 г. от 18.00 ч. в галерия „Академика“ (в академичната сграда на ИУ – Варна).

В навечерието на един от най-българските празници на надеждата – 1 март,  Икономически университет – Варна ще постави ново начало на стара и успешна традиция. Дружеството на завършилите Висшето търговско училище във Варна е основано през 1930 г. и е прецедент за времето си. То обединява възпитаниците на университета и допринася за утвърждаването му като водещ научен и образователен център в България.  Сред основните цели на настоящия клуб „Алумни и партньори“ е създаването на общност, в която да се стимулира духът на единство, приемственост и стремеж към върхови постижения сред студентите и преподавателите чрез опита и достиженията на алумни и партньори.

Авторката на фотоизложбата „Море на хоризонта“ гл. ас. д-р Недялка Александрова също е възпитаник на ИУ – Варна. Със своята експозиция тя прави и своеобразен анонс за новата бакалавърска специалност във висшето училище – „Maritime business and international trade”, която ще се преподава изцяло на английски език. Тя ще се администрира от катедра „Международни икономически отношения“ и приемът в нея ще започне от следващата учебна година.