Първите яхти вече очакват на язовир Искър участниците в BORA Sailing Championship

538
0
Споделете

Първите два от общо четири лодки Laser SB20 вече са във водите на язовир Искър, информират организаторите на BORA Sailing Championship –  BORA Sailing, които съвместно с ЦСЯК Академик (София) са домакини на първия кръг за 2022 г. (29 април – 2 май).

Надпреварата, част от Шампионската лига по ветроходство, дебютира у нас миналата година, когато кръговете бяха във Варна и Бургас. Тази година организаторите си поставят за цел да приближат ветроходството и до столицата. Първото за този сезон издание от престижната верига ще се проведе в Шипоченския залив на язовир Искър.

Формата на надпреварата е с еднотипни лодки, предоставяни от организатора, а участниците се състезават при равни условия един срещу друг. Това предполага резултатите да са плод единствено на технически и тактически умения и гарантира динамични и атрактивни гонки за публиката, която ще може да наблюдава състезанието директно от бреговете на язовир Искър. Календарът за 2022 г. предвижда още три кръга – през юни във Варна, през август в Бургас и отново в София през октомври. Големите победители ще имат възможност да представят България в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2023.

NoR_ BORA_2022_Sofia-1