„Будното око“ приема BORA Sailing Championship Sofia’2022, в петък са първите тренировки

889
0
Споделете

Организаторите на BORA Sailing Championship Sofia’2022 (29 април – 2 май) – BORA Sailing и ЦСЯК Академик (София), обявиха промяна в локацията на проявата. „Желанието ни да осигурим по-добри условия за провеждане на състезанието и по-добро изживяване за публиката край язовир „Искър“ ни мотивира да изберем надпреварата да се осъществи на територията на комплекс „Будното око“. Гостите на комплекса ще имат свободен достъп до зоната за наблюдение и прекрасна гледка“, се казва в анонса.

Петте лодки Laser SB20 са готови и за първите тренировъчни сесии на 29 април, в графика фигурират имената на десет отбора – Chocolate, Friendship, LZ yachting 1991, Nunki Racing Team, PARKMART Sailing Team, PARKMART Sailing Team 2, Siroko, Ultramarine, Ultramarine 2 и Yasido.com.

Календарът за 2022 г. предвижда още три кръга – през юни във Варна, през август в Бургас и отново в София през октомври. Големите победители ще имат възможност да представят България в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2023.

Снимка: BORA SAILING, архив 2021