Лука Девоти идва у нас по покана на Георги Боев

1650
0
Споделете

Легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти – сребърен медалист в клас Finn от Олимпийските игри в Сидни 2000, по-късно шкипер в състезанията за America’s Cup и основал през 2012 г. Dinghy Academy, пристига в България на 30 септември. Девоти, който е водил националните отбори на десетки нации, идва у нас по покана на Георги Боев, който през последните няколко години направи много за възраждането на клас Finn у нас.

Програмата на Лука Девоти предвижда срещи и лекции със състезатели и треньори в Несебър на 2 октомври и във Варна на 4 октомври. В Несебър е предвидена и регата за Finn в събота и неделя. Във Варна Лука Девоти ще наблюдава и част от стартовете на Senior European Championships & Open European Trophy 2021 (2-9 октомври).

По-рано през годината, Георги Боев и Анастас Петров тренираха във Валенсия Dinghy Academy в компанията на Факундо Олеса (Аржентина, 6-ти на Олимпиадата в Токио 2020), Таави Таветер (Естония) – вицешампион от Световното първенство U23, Андрес Лаге (Венецуела, 18-ти в Токио) и др. Припомняме, че домашната „Фин Голд Къп“ е изцяло по инициатива на Жоро Боев.