Иван Василев: Силната вътрешна конкуренция е ключът към доброто ни представяне

2413
0
Споделете

Иван Василев води националният отбор на България на завършилото днес в Бургас Европейско първенство по ветроходство в клас Optimist. По време на подготвителния лагер и петте състезателни дни заедно с 32-годишният треньор бе и неговият опитен колега Коста Стергидов. Потърсихме Иван Василев за мнение и оценка за представянето на шестте момичета и осемте момчета по време на първенството.

“Доволни сме от представянето на децата, макар че винаги може и повече. За нас безспорен успех е влизането на петима състезатели (Тодор Тузлуков, Радослав Гавраилов, Даниел Йорданов, Вея Рейзова и Диана Маркова) в Златна група в условията на невероятна конкуренция. Миналата година в Кротоне имахме само един състезател в Златна група при момчетата, а тази прибавихме и две момичета сред първите. Това е нещо непостигано, без да омаловажаме постижението на Виктория Хинковска преди години.

Децата повярваха във възможностите си до един, без изключения. Отдавам това тяхно избухване тук в Бургас и на силната вътрешна конкуренция в регатите у нас. Забележете, в националния отбор влизат състезатели на седем клуба! А от тези четиринадесет от възрастта на Optimist излизат само трима”, коментира Иван Василев.

На церемонията по награждаване и закриване на Европейското в Бургас с плакети бяха отличени българските състезатели с най-добро класиране – Тодор Тузлуков, 15-ти при момчетата и Вея Рейзова 34-та при момичетата.

Националният ни отбор за Евро’2017: Тодор Тузлуков, Радослав Гавраилов, Даниел Йорданов, Мартин Геров, Клемент Саръстов, Цветослав Мавродиев, Владимир Стоянов, Лазар Пенев, Вея Рейзова, Диана Маркова, Ралица Кичикова, Андрея Кирова, Станислава Тодорова и Марсела Митева.