Отговор от Изпълнителния директор на БФВ на „Има ли скрит…”

740
0
Споделете

На 27 декември публикувахме отворено писмо на г-н Лъчезар Братоев до изпълнителния директор на Българска федерация по ветроходство г-жа Любена Начева. Писмото е адресирано до секретаря, президента на БФВ и клубовете-членове в общата,  т.нар. „клубна поща”. Естествено, бяхме и винаги сме били готови да публикуваме отговор.

Днес на личен, а не на редакционен имейл (пише го най-долу в сайта – stanislav@lzyachting.com), получихме оживена кореспонденция от последните два дни, в която ни се отрежда „главна роля”. Отнякъде, ни в клин ни в ръкав, изпълзява (ах, колко неочаквано!) добре познатият „Матросов”, популярен като председател на КС на БФВ, но повече като несменяем от години начело на една от трите РВСК.

В 00:04 ч. на 30.12.2020 на личен мейл пристига писмо от ЦСЯК „Академик” София, което съдържа отговора на г-жа Начева до г-н Братоев, изпратен до clubs@bulsaf.bg, с уточнение „не всеки може да отваря клубните пощи” (така и трябва).

Веднага ви представяме отговора:

„Уважаеми Г-н Братоев,

Относно предстоящото Изборно Общо събрание, решение за него беше взето с мнозинство на миналото Общо събрание на БФВ на 21-ви ноември 2020 г., както се вижда от публикувания Протокол:

  ОС с 9 гласа ЗА, 3 ПРОТИВ, 4 ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ прие направеното предложение за провеждане на 16-ти януари на кръгла маса и на 30-ти януари на Общо Изборно събрание на БФВ.  

Вие също гласувахте с двата Ви упълномощени гласа със ЗА.

От този момент нататък стартира законовата процедура за насрочване на Изборно Общо Събрание на 30-ти януари:

-УС на БФВ взе решение за официалното насрочване на Общото събрание

– съгл. Устава на БФВ поканата беше публикувана и на сайта на БФВ и в седалището на БФВ в срок

– беше публикувано напомнящо съобщение за сроковете за изпращане на кандидатури за нови членове на УС, Председател и Контролен съвет, съгл. Устава на БФВ – съобщението беше публикувано на 18-ти декември.

Относно “официалния мейл” на БФВ – преди няколко месеца беше компрометиран. Водени са разговори с администраторите на сайта, относно Спама и защитата му, но те казаха, че не могат да направят нищо по въпроса. Затова официалния мейл на БФВ оттогава е в gmail, публикуван е в раздел Контакти на сайта на БФВ. Google предоставят абсолютно безплатно необходимата сигурност и защита за функционирането на официален мейл на БФВ, както и необходимият СПАМ филтър, който за годините на администриране на сайта не беше осигурен. Генераторът на clubs продължава да работи. След разговор с Вас по телефона Ви информирах за това и ми изпратихте поканата на новия мейл. Срокът се приема за спазен. Регатата не е включена в Календара на БФВ, не заради грешния мейл, на който е изпратена, а поради това, че клубът организатор не е член на БФВ и лицензиран от ММС. 

С Уважение и Весели Празници,

Любена Начева”

P.S. Не е най-приятното занимание в навчерието на Новогодишната нощ да седнеш и да пишеш и публикуваш. Правим го заради ВСИЧКИ ВАС и малко заради нас. Весело посрещане на Новата 2021 г. и дано наистина бъде по-добра! В стила на пожеланията от любимият ми автор в информационния поток – КЪСМЕТ! За други – КАСКЕТ 😉