Има ли скрит умисъл в насрочването на извънредно Общо събрание на БФВ?

948
0
Споделете

На 21 ноември т.г. делегатите на Общото събрание на Българска федерация по ветроходство решиха да бъде свикан извънреден форум на 30 януари 2021 г., на който да бъде избран нов състав на Управителния съвет и нов президент. Редовното Общо събрание ще се състои в края на март същата година.

На същата дата бе решено на 16 януари 2021 г. да се състои Кръгла маса по проблемите на българското ветроходство в Бургас. Месец и нещо след тези „разтърсващи“ решения, в публичното пространство настъпи тишина, ако бъдат изключени две съобщения в официалния сайт на федерацията на 14 и 18 декември.

Предлагаме на вниманието ви мнение по темата на Лъчезар Братоев, организатор и съорганизатор на някои от най-добрите регати за килови яхти. Без редакторска намеса.

Уважаема Г-жо Изп.Директор,

Уважаеми Ветроходци,

Преди повече от месец, на ОС на БФВ, членове на УС предложиха  да им се прекрати предсрочно мандата и да се проведе Извънредно Изборно събрание. Учудваща бе готовността на всички членове на УС да си подадат оставките веднага, както и спешността с която да се проведе събранието, два месеца преди Редовното Отчетно Изборно събрание. Дори и най-недоволните от качеството на работата им, не виждаха смисъл от такова бързане и припряно поведение.

И ето, резултатите са налице – нито са направени съответните обявления, нито са спуснати необходимите срокове за предлагане на кандидатури и възможност да бъде изпълнен Устава т.36.2.     Кандидатът за Председател на Управителния съвет на БФВ (Президент на БФВ) е длъжен да представи своята програма, най-късно до един месец преди датата на провеждане на Общото събрание на БФВ.

Днес е 27-ми Декември /почивен ден, както и утре/, а крайния срок е 30 Декември – има 1-2 дена пролука.

Имам чувството, че пак нещата се мислят от тези същите хора, които се мислят за по-умни от другите и са царе в способностите си не да свършат нещо полезно, а да го провалят!

Да погледнем и тези два члена на Устава:

  1. Юридическите лица, които са членове на БФВ могат да посочват за членове на управителния съвет и лица, които не са членове на БФВ. Всеки член на Управителния съвет може да бъде избиран за два последователни мандата от 4 години или за 8 последователни години.
  2. Кандидатури (поименни предложения) за избиране или освобождаване на членове на Управителния съвет на БФВ могат да правят само членовете на БФВ, най-късно до един месец преди датата на провеждане на Общо събрание.

Дали не се бърза толкова много, за да няма време за подбиране на читави хора, както и за да няма два пълни мандата на сегашните и същите гении да могат да бъдат избрани още веднъж /поне да е сигурно, че окончателно ще довършат Българското Ветроходство/!

Моето мнение е, че въпреки декларираното желание за Обединение, спиране на делението и избиране на млади хора, които да работят само за развитието на Ветроходството, скритата цел на досегашното ръководство е с това бързане, други да нямат време да се организират и отново да се наложи старата болшевишка схема на избор в която те плуват в “собствени води”. Напомня ми, когато в Средновековието са се притискали с корсети за да им се родят Изроди. Само че, ние на изродщини се нагледахме и ни писна. Искаме нормални хора, необременени, не влизащи в завери, не с подставени, а със собствените си лица и достойнство да се хванат да поработят за изваждането на Ветроходството ни от калта!

P.S. Надявам се, да са оправили официалния имейл, защото е нелепо една от най-популярните регати да не е вписана и в без това, полу умрелия календар на Федерацията, с претекст, че е заявена на официалния имейл, а трябвало на друг, защото той не работел.

Ако няма кой да Ви оправи имейла, помолете и аз ще организирам спешното му оправяне!

P.S.2 – Очаквам съкрушителния отговор на това писмо от тежката артилерия на задкулисието в Българското ветроходство, който никога не участва лично в Управлението, но винаги с подставени лица дърпа юздите и ни водят към все по-светли Бъднини!

С най-сърдечни Поздрави!

Лъчезар Братоев