Дуплика по темата „Има ли…”

433
0
Споделете

В последните часове на 2020 г. ви представихме Отговор на Изпълнителния директор на БФВ на отвореното писмо на г-н Лъчезар Братоев от 27 декември с.г., засягащо предстоящото Общо събрание на федерацията, Кръглата маса преди него, както и теми свързани със Състезателния календар и организационни неточности.

Днес ви предоставяме „дуплика”, получена на днес на редакционния имейл, 1:1:

За Много години Драги Ветроходци,

празниците минаха и дойде време да отговоря на писмото на “Изп.Директор” или който там го е писал:

1) Относно процедурата за Общо събрание, направете го както трябва и публикувайте ПОКАНА, както е по Устав. Новина в сайта не върши работа. Като ще се формализирате за всичко, което Ви отърва, тогава бъдете перфектни и вие формално. Ако не вярвате ще Ви се случи същото, както с GDPR-a – предупредих няколко пъти и след високомерното пренебрежение пуснах жалбата. И сега ще стане така!

2) “Относно “официалния мейл” на БФВ – преди няколко месеца беше компрометиран. Водени са разговори с администраторите на сайта, относно Спама и защитата му, но те казаха, че не могат да направят нищо по въпроса.”

Имах кореспонденция с администратора и писмена и вербална. Преди около година сте заявила, че има проблем със сървъра. Бил е отстранен и Вие сте благодарила. От тогава, не са информирани за каквито и да е проблеми. Ако са знаели, че има проблеми с имейлите, веднага биха ги отстранили. /Ако оспорвате верноста на казаното, мога веднага да предоставя писмената кореспонденция/

3) Относно не включването на  регата Варна ченъл къп в календара, разговарях лично с Вас и Вие ми съобщихте само за проблема с мейла. Ако е възникнал проблем с членството на яхт клуб Бавария яхтс във Федерацията, много ли щеше да Ви затрудни да ми го съобщите като отговор на заявката или по телефона, при положение, че през годините сме провели десетки разговори по между си?

И като споменахме за отстраняването на яхт клуба ни от федерацията искам да обясня, как стана това и да прецените коректно ли е или беше постановка!

След като ме уведомихте, че последното изискване към ММС за назначаване на треньор в клуба, не е изпълнено с моя кетап за Инструктор по ветроходство, а трябва да е някой който е завършил ВИФ, аз се забавих няколко месеца докато намеря такъв. Сключих договор с Явор Колев и Ви го пратих. Вие ми звъннахте и ми казахте, че трябва да Ви пратя всички документи на куп. Помолих Ви да комуникирате със Светлин Караджов, защото аз бях далеч на някакъв остров. Светлин ми докладва, че сте се чули, уточнили и всичко Ви е изпратил.

След 2- 3 седмици Ви се обадих и Вие ме сюрпризирахте, че сте изключили яхт клуба ми от БФВ. Попитах защо и ми отговорихте, че документите са дошли електронно, а ги искали на хартиен носител. Вие сте звъннали еднократно, но Светлин не Ви бил вдигнал!!!

Въпроса е, толкова ли щяхте да се измъчите и да му звънните втори път; трудно ли Ви е да ми звъннете на мен, а аз да санирам пропуска дори от другия край на света и не на последно място, като получавате документи по пощата, би трябвало по пощата да потвърдите получаването им и да изискате необходимото за да са валидни!

Като капак на всичко, Валентин Николов ме “зарадва”, че до изборното събрание, нямало да ме приемат, въпреки че много отдавна съм предал всички документи и Вие сте потвърдили коректността им, вече!. Въпроса е цялото това активно мероприятие какво цели. Всеки може да си отговори сам.

Пожелавам на всички една прекрасна година, изпълнена с ветроходни емоции /положителни/!

Lachezar Bratoev

Chairman of the Board of Directors

LZ yachting 1991 A.D.