…when September ends

805
0
Споделете

Тъжен, най-меко казано, е текста на големия хит на Green Day. Писан от Били Джо по неприятен повод… Винаги е тъжно когато лятото си отива, трите регати в края на седмицата са нещо като изпращане на особения COVID-19-ветроходен сезон 2020.

XL ветроходна регата „Бриз Есен‘2020“ стартира на 25 септември в акваторията на Варненското езеро, домакин и организатор е СК „Черно море Бриз“ със съдействието и финансовата подкрепа на община Варна. Надпреварата е за класовете Optimist, Cadet, Laser 4.7, Laser radial, Laser Standard, 420, 470 и Finn. Главен съдия е Тодор Иванов. В рамките на регатата е насрочено заседание на Треньорски експертен съвет (ТЕС) към БФВ, на което ще бъде обсъждано участието на националния отбор в Европейското първенство за клас Optimist.

Второто издание на Купа България за Националния ветроходен клас Конрад 25R и Петерсон 25 ще се състои от 25 до 27 септември във Варна. Регатата е организирана от яхт клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна със съдействието на Пристанище Варна ЕАД. Главен съдия е Христан Димитров.

Както вече ви информирахме, пет български екипажа ще стартират в традиционната ветроходна регата XIX Turkcell Platinum Bosphorus Cup (25-27 септември 2020).