3000 лв. награден фонд за регата „Порт Бургас – 2017“

1494
0
Споделете

Награден фонд от 3000 лв. за класиралите се на първо, второ и трето място във всяка група и клас обяви организаторът на ветроходната регата „Порт Бургас – 2017”. Надпреварата ще се състои в Бургас и южния район на Черноморското ни крайбрежие (западно от линията н. Емине – н. Маслен нос) от 24 до 27  август 2017 г. и организирана от яхт клуб „Порт Бургас“ съвместно с „Пристанище Бургас“ ЕАД и Община Бургас.

Регатата ще се ръководи според правилата, както са дефинирани в Състезателните правила по ветроходство (СПВ), Специалните морски разпоредби на ISAF 2016 – 2017, ISAF Spеcial Regulations Appendix B –Inshore races и Международните правила за предпазване от сблъскване на море (МППСС), както и от Правилата на БАСКЯ за 2016 г., Правилата на IRC за 2017 г., Правилата на ORC за 2017 г., Наредбата на БФВ за провеждане на националните първенства и регатите по ветроходство, Обявата за състезанието и от Състезателните инструкции на проявата.

„Порт Бургас – 2017“ е открита за всички лодки и състезатели, които отговарят на изискванията на Разпоредба 19 на WORLD SAILING – Право на участие.   Няма да се изискват такси за участие. Регатата ще се състои от гонки, къс и дълъг морски рейс за всички класове. Всяка лодка трябва да притежава валиден IRC или ORC сертификат за 2017 г. Лодки без мерително свидетелство или валиден сертификат могат да участват в проявата в свободно класиране.

Регатата ще се проведе на следните класове:

IRC – килови  яхти,  притежаващи  IRC сертификат, няма  ограничение за броя на състезателите,  но тене могат да бъдат повече от броя на членовете на екипажа, предвиден в позволителното за плаване;

СВОБОДЕН – килови яхти без IRC сертификат,              няма ограничение за броя на състезателите, но те не могат да бъдат повече от броя на членовете на екипажа, предвиден в позволителното за плаване;

ORC – килови  яхти,  притежаващи  ORC сертификат, няма ограничение за броя на състезателите, но те не могат да бъдат повече от броя на членовете на екипажа, предвиден в позволителното за плаване. Главен съдия на регатата е Светлозар Тенев.

Програма

24 август

Регистрация и обмер  12:00-18:00

25 август

Регистрация и обмер  08:00-10:30

Техническа конференция        10:30

Церемония по откриване на регатата              11:00

Гонки/Морски рейс (първи предупредителен сигнал)           13:00

26 август

Гонки/Морски рейс     TBA

Барбекю парти               TBA

27 август

Гонки/Морски рейс     TBA

Церемония по закриване на регатата               TBA

През последния ден от проявата няма да бъде даван предупредителен сигнал след 15:00 ч..