Яхта La Bella влиза във филма на БНТ за световната премиера на “Калас и Онасис” във Варна

821
0
Споделете

Яхта La Bella стана част от снимачната площадка на документалния филм на БНТ 3, посветен на мюзикъла  „Калас и Онасис“, чиято световната премиера ще се състои на 21 юни 2023 от 21:00 ч. в Летен театър Варна. На борда на La Bella стъпиха Ева Перчемлиева (в ролята на Мария Калас) и гост-солистът Мариос Андреу (Аристотел Онасис) и част от екипа на БНТ 3.

Спектакълът е базиран на драматичния живот на Мария Калас и Аристотел Онасис – две блестящи звезди, обединени помежду си от огромната слава, изпепеляващ огън и съдбата.  Мюзикълът преплита в един музикален разказ моделите на техния възход и падение, живота и смъртта им, проследява техните лични успехи, техните трагични жертви и жестоки загуби, и разкрива незарасналите им рани и окончателните им метаморфози, също с много хумор.
Режисьор – Петко Бонев
Диригент – постановчик – Страцимир Павлов
Сценография и костюми – Ася Стоименова
Хореограф – Анна Пампулова
3D mapping – Лора Руневска – elektrick.me
Художествено осветление – Даниел Йовков

В главните роли:
Мария Калас – Ева Перчемлиева
Аристотел Онасис – Мариос Андреу
Солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера Варна

La Bella е мощна ветроходна яхта с луксозен италиански стил, според проектанта й Мауро Стефини „за спортни господа, които обичат да се движат бързо и да се забавляват“. Първоначално Grant Betis, е била собственост на италианско семейство над три десетилетия. През 2017 г. яхтата е закупена от британска фамилия, което три години я модернизира и преоборудва. От октомври 2022 г. La Bella е във Варна в акваторията на Морска гара.