Четири клуба от България и Румъния уважиха регата „24 май” в Балчик

1523
0
Споделете

Над 30 състезатели в класовете Optimist, Cadet и Laser Radial от Морски клуб Балчик Спортен клуб „Черно море Бриз”, румънските Clubul Nautical Roman и Stinta Constanta стартираха днес в традиционната за Белия град ветроходна регата „24 май”. Организатори на състезанието от календара на БФВ са Община Балчик и Морския клуб в града.

В клас Optimist са заявени 15 състезатели, в Cadet – 7 екипажа и в Laser Radial четирима състезатели. След първите три старта за всеки клас, преминали при слаб и променлив по посока вятър, начело в клас Optimist е Адриана Петкова (СК Черно море Бриз), следвана от съотборниците си Ивет Томова и Марио Бойков.

В Cadet убедителен лидер с три победи е екипажът Цветослав Мавродиев/Калина Стоева (СК Черно море Бриз), следван от Ясен Великов/Момчил Петров (МК Балчик), Мария Попеску/Бианка Сулка (Stinta).

В клас Laser Radial води Мариела Николова (СК „Черно море Бриз” Варна), следвана от абитурента тази вечер Мартин Пенев (МК Балчик). Двамата си спретнаха „мач-рейс”, спечелен днес от Мариела с 2:1.

Програмата на регата “24 май” предвижда гонки и утре, 24 май. Наградите на призьорите по класове и групи ще бъдат връчени от кмета на Балчик Николай Ангелов. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е и празник на Белият град.

Снимка: nauticabull