Тома Томов: Обява за „Кор Кароли” има в сайта на регатата

1484
0
Споделете

Обява (Notice of Race) за регата „Кор Кароли 2018” има и тя е публикувана в сайта на регатата, заяви за nauticabull председателят на Фондация „Кор Кароли” к.д.п. Тома Томов след наш материал за липса на обява за състезанието. Интересно е да се отбележи, че прикаченият файл се появи на сайта на регатата минути след публикацията ни.

„Известието е на сайта corcaroli.bg от началото на май. Имаше проблеми и профилактика на сайта ни, за това не се е виждало”, обясни председателят на Фондация „Кор Кароли”, която съвместно с яхт клуб „Кап. Г. Георгиев Порт Варна” е организатор на регатата. Обява за регата „Кор Кароли 2018“ (Notice of Race) в раздел „Новини“ на сайта на БФВ обаче няма и не получихме разумен отговор за това.

Осемнадесетото издание на ветроходната регата „Кор Кароли“ (11 – 15 август 2018 г.) естествено ще се състои. Дали ще е в спортния календар на БФВ? И какви последствия ще има, ако не е – това не е наша работа. Нашата бе да посочим пропуските, колкото и това да не се хареса.

Точка 2.5. от Наредба на БФВ за провеждане на ДП и регати: „Организаторът на проява от спортния календар на БФВ е длъжен да изпрати обявата за състезанието на БФВ и да я разпространи до другите клубове най-късно 1 месец преди проявата, а за международните регати – 3 месеца преди проявата. При неизпълнение на това задължение регатата автоматично отпада от спортния календар на БФВ.“