Състезатели от Румъния и Украйна идват на Laser Europa Cup във Варна

1266
0
Споделете

Румъния и Украйна са заявили по шестима състезатели, България ще се представи с 27 – това показва бърз поглед върху предварителните заявки за ветроходната Laser Europa Cup от 8 до 10 юни във Варна. Първите участници се очакват на 7 юни в Зоната за свободен достъп на Пристанище Варна. Повече подробности се очаква да бъдат изнесени на специална пресконференция от организатора Българска федерация по ветроходство и домакините Община Варна и СК „Черно море Бриз“. Срещата с медиите е на 7 юни в Юнашки салон. Pokana_midia

Откриването на Laser Europa Cup е на 8 юни в 11.00 ч., стартовете и през трите дни са в акваторията на Варненски залив в обедните часове. Церемония по награждаване на призьорите и закриване на състезанието в 18.00 ч. на 10 юни, неделя.

Laser Europa Cup е серия от регати, които се провеждат през цялата година в Европа. Състезанието е в календара на Европейската класна асоциация EurILCA и е отворено за всички разновидности на този клас (Standard, Radial и 4.7). Провежда в пет региона на Стария континент – Северозападен, Североизточен, Югозападен, Централен и Югоизточен. Това обаче не попречи на няколко регионални медии и PR обслужващи у нас да издигнат българските победи в Румъния преди година до ниво “носител на Европейската купа в клас Лазер”.

ЗАЯВЕНИТЕ ДО 18 МАЙ СЪСТЕЗАТЕЛИ:

Laser Standard (11) – 6 България, 3 Украйна, 2 Румъния

Laser Radial (10) – 6 България, 3 Румъния, 1 Украйна

Laser 4.7 (18) – 15 България, 2 Украйна, 1 Румъния