Следвайки слънцето до края на света

2902
0
Споделете

За At World`s End през 2007 г. ни напомни третия филм от поредицата „Карибски пирати” (Pirates of the Caribbean). В него имаше и с „главата надолу”, което ме върна към 2010-та, когато разговарях с Васил Попов и Ралица Делчева за околосветското им плаване с „Магнолия”. Разговорът ни тръгна към Южното полукълбо, където те прекараха по-голяма част от плаването си и… откриха най-много приятели!

„Магнолия” отплава от Варна през октомври 2005 г. Едва днес, на книжния пазар се появи тяхната книга „Следвайки слънцето”. Горещо препоръчвам, защото ще ви тласне далеч от ежедневието.

Анонсът на авторите:

„Обичате ли да пътувате?

Искате ли да посетите най-отдалечени кътчета на планетата?

Да се откъснете от цивилизацията и да попаднете на места където тропическото слънце отмерва часовете и дните, а морския бриз определя сезоните?

Една история която ще ви потопи в синята вода на Южните морета, ще ви понесе през бури и безветрия, пирати и аварии насред океана, за да ви отведе до най-красивите острови, бели плажове с надвесени над пясъка палми, екзотични страни на петте континента, морски хора и истински приятелства, в най-дългото морско пътешествие – обиколка на света с яхта.

СЛЕДВАЙКИ СЛЪНЦЕТО ви кани да бъдете с нас, екипажа на яхта Магнолия, 1311 дни през трите океана. Това е книга която ще ви тласне далеч от ежедневието. Книгата която ще вземете със себе си един ден, тръгвайки на далчено пътешествие. На път без часовник, карта, компас и посока.

Шегувам се разбира се, вземете си карта и компас!”

Снимките са от архива на Васил Попов и Ралица Делчева