Седмицата 4-10 юли (опит за обзор)

606
0
Споделете

Седмицата под номер 27 в календара за 2022 година ни донесе нови поводи за радост с поредни много добри класирания на млади български ветроходци на големи спортни форуми. Към осмото място за Мариян Шангов от Европейското за ILCA 4 в края на юни, Диана Маркова добави 10-то на Европейското за младежи и девойки в ILCA 6, а Виктор Станоев се класира за пореден път в Златна група – 35-ти на Световното за Optimist.

У нас, девет екипажа стартираха в Държавно първенство на Конрад 25R  – все още най-популярния One Design ветроходен клас у нас. Титлата за втори път в последните две години бе за екипажа на Nunki от ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна (Александър Калчев-шкипер, Антон Карагьозов, Асен Атанасов, Николай Михайлов).  Седмицата ще запомним и с новите лица в ръководството на един от водещите клубове в родното ветроходство. В Управителния съвет на СК Черно море Бриз Варна вече са младите Даниел Николов, Светлин Попов и Симеон Костов в комбинация с опита на Валентин Мавродиев, Росен Марангозов и Тодор Иванов.

Да си пожелаем поводи за радост и през Седмица 28 с участието на Диана Маркова и Михаил Берберов на Youth Sailing World Chanpionship в Нидерландия. След първите стартове Диана е 14-та, а Мишо 26-ти.