Само с една гонка завърши „Русалка 2020”, информация – само за избрани

1150
0
Споделете

Слабото и променливо време в Балчик през почивните дни позволи провеждането само на една гонка от предвидените осем в програмата на регата „Русалка” за класовете Laser 4.7. Laser Radial и Laser Standard. В първото ветроходно състезание след падането на ограниченията заради Covid-19, стартираха 25 състезатели от ЯК Порт Бургас, ЯК Черноморец Бургас, ОМК Несебър 2000, ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна, ВК Синева Варна, СК Черно море Бриз Варна и МК Балчик. Победители в гонката са Даниел Йорданов (ОМК Несебър 2000) в Laser 4.7, Мариела Николова (СК Черно море Бриз Варна) в Radial и Мартин Пенев (МК Балчик) в Standard.

По традиция, емблематичната за българския Laser регата, от 2003 г. се провежда в акваторията около Ваканционно селище „Русалка”. Тази година, съвместното учение на Сухопътните, Военновъздушните и Военноморските сили в района на Шабла, наложи преместване в Балчик.

Rusalka_4.7 Rusalka_R_St

снимка: Румен ГЕНОВ, БНР

P.S. По устно нареждане на президента на БФВ и главен съдия на регата „Русалка”, в разрез с всички общоприети норми за оповестяване резултати от спортни състезания, информация е предавана само до близка медия и до секретаря на БФВ.

Г-н президент, живеем в XXI век, ако не сте разбрал. Игнорирането на няколко медии, в т.ч. специализирани, няма да Ви донесе позитиви, напротив! И не е лошо да си припомните кому дължите популяризирането Ви в публичното пространство от 2006 г. насам.