Ранглистите, начин на употреба

1427
0
Споделете

В началото на седмицата на бял свят, за пръв път от началото на активния състезателен сезон на БФВетроходство, се появи Национална ранглиста за клас Optimist. След четири проведени регати от април насам. Други актуализирани ранглисти в страницата на Българска федерация по ветроходство обаче няма. Не защото няма регати за останалите класове – Cadet, 420, Laser 4.7, Radial, Standard, Finn, 470. Има, но някой май не си е свършил работата. За която получава заплата.

В тази връзка, молим уважаемият председател на УС на БФВ г-н Росен Марангозов да отговори на въпрос зададен от него самия преди две години. Зададен тогава в качеството му на член на УС, президент той стана малко по-късно…

Из Протокол 7/15.02.2016 от заседание на УС във Варна, стр. 2: „…Росен Марангозов – Да, относно тези ранглисти. Кой ги изготвя, дали му се плаща? Защо не са направени?”

А ето какво пише в „Критерии за съставяне и водене на националните ранглисти”:

1.Цели

Националните ранглисти имат информативен характер и служат за определяне на състава на националните представителни отбори на България.

Националните ранглисти се съставят по класове, като в тях влизат състезатели в съответният клас без разделение по пол и възрастова група.

Националните  ранглисти  са  представителна  извадка  и  обобщение  на представянето на всички състезатели в страната и не служат за определяне на точките за финансиране на клубовете или за други цели.

2.Водене на ранглиста

Националните ранглисти се съставят и водят от националният/те треньор/и.

Националните ранглисти се актуализират от националният/те треньор/и в 3-дневен срок след приключване на съответната проява.

Националните ранглисти се публикуват на сайта на БФВ в 3-дневен срок след приключване  на  съответната проява,  като  подлежат  на  актуализация  при констатиране на допуснати технически грешки.

Настоящите  критерии са  неразделна  част  от  Наредбата  на БФВ за  провеждане  на националните първенства и регатите по ветроходство.

#кой?