Павлин Надворни чукна 56 на Екватора, три седмици след старта в Global Solo Challenge!

206
0
Споделете

Българският ветроходец Павлин Надворни, шкипер и единствен член на екипажа на яхта Espresso Martini, посрещна 56-ия си рожден ден на десетина мили северно от Екватора, три седмици след като стартира в Околосветската регата за едночленни екипажи Global Solo Challenge!

“Добро утро! До преди половин час вятърът беше почти чист юг (165-170°} и духаше 19-23 възла. Сега леко завъртя към ЮИ и падна до 15, разрифовах грот и геноа. Вълната се нормализира и плаваме малко по-бързо. Карам на пълен бейдевинд, да не се блъска много лодката. По-малко от 8 мили до Екватора, ще си сипя едно и ще изчакам да го пресека – ето ти подарък за рожден ден, който се помни за цял живот 🙂 . Нещо не се чувствам особено помъдрял на 56, като се гледам гол, с обувки и харнес (обезопасителен колан) и чаша в ръка в 4 и половина сутринта. Поздрави!
Павлин”, пише тази сутрин в мейл до бреговия екип Павлин Надворни.

В началото на 21-ото денонощие от старта си в Околосветската, Павлин и Espresso Martini запазват шестата си позиция от 14 стартирали до момента. Денонощният преход за последните 24 часа е 137 NM, позиция 00°10′.87N / 030°6′.24W.