Павлин Надворни и Espresso Martini – курс Изток с мисъл за Коледното меню

155
0
Споделете

Петдесет и девет денонощия след като стартира в Околосветската регата за едночленни екипажи Global Solo Challenge българският ветроходец Павлин Надворни – шкипер и единствен член на екипажа на яхта Espresso Martini задържа пета позиция от всички четиринадесет стартирали. В традиционната си сутрешна връзка с бреговия екип от 43°47′.7 S / 066°02′ E, Надворни информира, че поддържа курс 090о  със скорост 8.5-10.5 възла при вятър NNW със сила 20-22 възла.

„Движим се доста добре, опитвам да поддържам източен курс, доколкото вълната позволява. Очертава се слизане по на Юг, като гледам един барометричен хребет, в който очакваме вятър 30+ от Север, а после 30 от Юг в рамките на 12 часа. Зад него остава доста обширен антициклон. Аз мисля да остро по 45-ия паралел, докато следващата депресия не го избута на Север.

Тук всичко е наред, довечера ще мине фронтът и ще обърне чист Запад. Имам още два дни да умувам антициклона. Засега няма драми, умувам какво да е менюто за Коледа“, пише Павлин Надворни.