От COVID до CO-OPERATION!*

1116
0
Споделете

След удължаването на извънредното положение до 13 май 2020 г. и заповед № РД-09-327/11.04.2020 на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за преустановяване провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, закономерно паднаха и регати от календара на БФВ от април.

Организаторите на регата „Одесос Дженерали Къп“ 2020 (29-31 май) са първите, които обявиха отлагане на състезание след датата на евентуално облекчаване на мерките за борба с COVID-19.

“Приятели,

Предвид настоящата ситуация и неясната перспектива за приключване на извънредното положение в страната, Ви информираме, че регата „Одесос Дженерали Къп“ 2020 няма да се състои!  

Нашето желание и стил на работа винаги са били с фокус върху качественото изпълнение на поетите ангажименти, което няма да бъде възможно в потенциално кратките срокове за организация на планираната регата по начин, по който да сме в състояние да ви предоставим перфектни условия за състезание и социални събития.

НО!

С идеята да демонстрираме, че всички сме заедно в това, се обръщаме към всички вас със следното предложение:

Веднага след приключване на извънредното положение в страната, да стартираме верига от неофициални гонки във Варненския залив през уикендите, с общи усилия, което според нас има потенциала да се превърне в шампионата на 2020 г., независимо от времето когато ще бъде стартиран.

Идеята е заедно да създадем организирана по най-добрият възможен начин проява, чрез която да се забавляваме и да практикуваме любимият ни спорт, въпреки всичко!

Нека използваме времето, в което не можем да плаваме, за генериране на идеи по организация на тази инициатива.

Ще се радваме да получим обратната ви връзка и да споделим нашите конкретни идеи.

„Papa долу” (1 минута до старт, сваляне на подготвителен флаг)

*Заглавието е на „Одесос ригинг“

#Останете си вкъщи!