Огромно признание за Михаил Копанов в Гърция

2334
0
Споделете

Един от най-постоянните в изявите си през последните десетилетия български ветроходци получи заслужено признание за резултатите си в… съседна Гърция. Михаил Копанов бе обявен за почетен член на Морският спортен клуб в Кавала Ο.Θ.Α.Κ. Отличието му е връчено лично от председателя на Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας в тържествена обстановка за принос за развитието на ветроходството пред участниците в една от последните регати за килови яхти в южната ни съседка.

Михаил Копанов е роден на 27 април 1965 г. Многократен шампион на България в класовете Finn, Conrad 25 Peterson и IRC. Рекордьор по победи в най-старото ветроходно състезание у нас – Регата „3 март“, медалист от Световни първенства за ветрани Finn Masters. Тази година стартира с Диан Зайков в Трансатлнатическата регата за двучленни екипажи Twostar 2017 (Плимут – Нюпорт), но тяхната яхта Furia потъна на 300 мили от Нюфаундленд.

Автор на най-точното определение за Копанов е друг български известен ветроходец – „Мишо може да кара с еднакъв успех всичко от Optimist до ветрохода „Калиакра“. Честито, Майсторе!!!

Снимки: ЯК Порт Бургас, Георги Димитров и личен архив на Михаил Копанов