Националният отбор замина за ЕП в Холандия

2226
0
Споделете

Рано тази сутрин, националният отбор на България в клас Optimist отпътува за Шевенинген, Холандия за участие в 2018 Optimist European Championship. Откриването на Евро 2018 е утре, тогава нашите състезатели ще преминат и задължителния обмер.
Съставът ни: Георги Маноилов (ОМК Несебър 2000), Даниел Йорданов (ОМК Несебър 2000), Мартин Геров (ОМК Несебър 2000), Тодор Тузлуков (ОМСК Циклон Поморие), Вея Рейзова (ОЯК Созопол), Диана Маркова (ОМК Несебър 2000) и Марсела Митева (ЦСЯК Академик София) ще бъде посрещнат от треньора Иван Василев и водача на групата Диян Марков, които транспортираха с бус екипировка и личен багаж на състезателите.
За Европейското първенство са заявени 264 състезатели от 44 държави (154 момчета и 110 момичета). Първите три състезателни дни са за квалификационни гонки (не по-малко от 5), след това състезателите се разпределят в Златна и Сребърна групи (Gold и Silver Fleet). Целта на отбора е да повтори класирането от 2017 г. на Европейското първенство в Бургас, тогава петима български ветроходци попаднаха в групите за разпределение на отличията – Тодор Тузлуков, Даниел Йорданов, Радослав Гавраилов, Диана Маркова и Вея Рейзова.