Най-малките повярваха във възможностите си

1496
0
Споделете

С публикуването на Националната ранглиста за клас Optimist (окончателният й вариант ще бъде изготвен до дни – бел. ред.) дадохме начало на опит за обзор на сезон 2017 за детските и олимпийски ветроходни класове. Изравнени сили и силна конкуренция доведоха до епизодични добри изяви на български състезатели и в силни регати зад граница. Диана Маркова и Тодор Тузлуков влязоха в Златна група на Bodrum International Optimist Regatta, Радослав Гавраилов завърши втори на South East European Open Optimist Cup в Палич след бъдещия европейски шампион Стефан Юил (Сърбия), а на Optimist IODA 2017 в Бургас цели петима наши състезатели се състезаваха в Златна група. Потърсихме пом.-треньора на националния отбор Иван Василев за неговата гледна точка:

„Ще започна с това, че не бе трудно да се определи състава на националният отбор, все пак има изградена и работеща методика за това. Добрата новина, ако проследим резултатите от вътрешния спортен календар, че конкуренцията е много силна и силите са изравнени. Друго положително, че Европейското бе в България и имахме втори отбор. Така повече деца усетиха какво е да си на такъв форум и добиха самочувствие. Децата повярваха във възможностите си до един, без изключения.

Имаме силен състав и през следващите години. Реално от Optimist излизат Радослав Гавраилов, Клемент Саръстов и Ралица Кичикова. Всички останали имат възможност да продължат развитието си”.