Надворни: „Продължаваме, щастлив съм, че плаването се превръща в кауза”

234
0
Споделете

Павлин Надворни продължава участието си Околосветската ветроходна регата за едночленни екипажи Global Solo Challenge. Престоят за ремонти по яхтата в Нова Зеландия, започнал на 16 януари, е към своя край. Надворни е взел изходяща контрола и планира „рестарт” на 4 февруари.

„Здравейте, приятели! Нашият непредвиден престой в Нова Зеландия, довел до незабравими срещи с прекрасни хора, е към своя край. Анемометрите пристигнаха, единият веднага бе монтиран, вторият – остава за резервен. Преди няколко часа отново взехме изходяща контрола, като планът е да отплаваме веднага след преминаването на втората от двете депресии, част от сложна и мощна система на ниско налягане, наближаващи Блъф Харбър.

Espresso и аз сме в добра форма, готови за нелесния преход през Южния Пасифик.

Отново благодаря за всички послания и хубави пожелания, както и за безрезервната помощ и подкрепа. Наистина съм щастлив, че нашето приключение се превърна в кауза – както на нашата ветроходна общност, така и национална. Наистина се надявам да успеем да доведем нашето участие до край.

Най-добри пожелания и благодарности към всички вас!

Павлин

Еспресо Мартини

Блъф Харбър, Южен Остров, Нова Зеландия”.

Предизвикателството на Павлин продължава вече почти 15 седмици (104 денонощия). Павлин Надворни и Espresso Martini стартираха в Global Solo Challenge на 21 октомври 2023 г. от Ла Коруня. В момента заема девето място от всички 15 стартирали.

 

Събирателни сметки:

Българска ветроходна асоциация – IBAN BG64CECB97901019797700

Павлин Надворни – IBAN BG17CECB97904021577100