„Морска палитра”- поредно предизвикателство към академичната младеж

680
0
Споделете

За пореден път Ветроходна академия „Кор Кароли” обръща лице към академичната общност. Студентите могат да се докоснат до ветроходството и морската култура, като се включат в проект „Морска палитра“ и съвместно с техни връстници да преминат ветроходен курс за начинаещи, напълно безплатно.

Основаната цел на проекта е студенти до 29-годишна възраст да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Да изградят устойчивост за морската култура сред свои връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежи за младежи на палитра от полезни текстове, куизове и цветни графики.

След информационна кампания за набиране на участниците, десет младежи до 29 г. ще преминат с иновативен модел изграждането на морска култура – практическо обучение по ветроходство във Ветроходна академия Кор Кароли. Осем младежи, участвали в предходния проект – „Наръчник за морска култура“, ще надграждат умения с ветроходна практика за напреднали и ще водят новите участници в създаването на палитрата за морска култура.

Проект „Морска палитра“  се реализира съвместно между Ветроходна академия Кор Кароли и сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на TOTAL ENERGIES EP BULGARIA B.V. Срок на записване е до 10 ноември 2022 г. на уеб страницата: www.corcarolisailing.org/youth