МК Балчик: Дължим успехите си през 2017 и на нова методика

1802
0
Споделете

Морски клуб Балчик посреща десетгодишнината от възстановяването на дейността си с титла и сребро от Държавните първенства по ветроходство (клубът бе възстановен през лятото на 2007 г., като сред учредителите му преобладаваха бивши състезатели по ветроходство, морски спортен многобой, водомоторен спорт и водолазно дело). Шампиони в клас Cadet за 2017-та са Ясен Великов/Момчил Петров, а Мартин Пенев стана вицешампион за младежи в клас Laser Radial и трети на Laser Europa Cup.

Титлата е втора за това десетилетие за ветроходците от Белия град. През 2013 г. шампиони в клас 420 за младежи станаха Александър Славчев/Тодор Първанов, а Ина Иванова/Мартин Пенев се окичиха с бронз. Днес Алекс и Тошко са треньори в родния си клуб, доказателство за приемствеността в МК Балчик.

„Сезон‘2017 бе успешен за клуба ни, не само заради отличията, а заради факта че сформирахме представителен отбор – приоритет и основна наша цел. Работим по методика, взаимствана от Кристофел ван Хеес по време на Треньорската клиника миналата година в Бургас. Методиката за момента дава добри резултати. Планираме да тренираме всеки уикенд до декември, надяваме се и времето да позволи, така както бе миналата година. През 2018-та очакваме по-добри резултати на отбора в клас Optimist. Ръководството инвестира средства и закупихме две нови лодки от чартираните за Европейското първенство в Бургас. Ще направим всичко възможно да вземем участие в повече международни състезания“, коментира Александър Славчев.