Мечтите трябва да се осъществяват

640
0
Споделете

Като прохождащ спортен репортер си мечтаех ветроходството да има трайно присъствие във вестникарските колони, радио- и тв-ефир. Интернет тогава също прохождаше…

В дните от 3 до 5 юни 2022 г. видях мечтата си осъществена. Три дни телевизионен ефир и пряко предаване на ветроходна регата, дублирано и в сайта на B1B Box!!! Дами и господа, шапки долу пред смелостта на BORA Sailing (една от техните цели е да направят ветроходството достъпно за всеки) и на екипа на набиращата популярност спортна телевизия, излъчваща, продуцираща и популяризираща българския спорт.

В петък, 3 юни, се сетих за началото на една от любимите ми книги – на ветроходеца и писател Ален Кола (непременно прочетете!):

“Като дете имах една мечта: когато седна на стол, краката ми да опират на земята.

За рождения ми ден (мисля, че беше седмият) моят баща ми измайстори едно малко кресло, в което седях и краката ми стигаха пода. Изпълнявайки моето желание, баща ми, без да иска, ми даде и първата надежда.

Изглежда, оттогава зная, че мечтите трябва да се осъществяват, и това беше може би най-хубавият подарък, който съм получил от баща си”.

Alain Colas, Cap Horn pour un homme seul, 1977