Любен Тенекеджиев с единствен медал за България от 51-ата Балканиада

2447
0
Споделете

За втора поредна година Любен Тенекеджиев е единственият медалист за България от Балканиада по ветроходство. След една състояла се гонка, днес в Хиос бяха определени медалистите от 51-ата надпревара между страните от Балканския полуостров.

В клас Laser Standard, в който стартираха девет състезатели, Любен Тенекеджиев завоюва сребърен медал. Така той подобри постижението си от последните две години, в които спечели бронз от Балканиада.

Единствената гонка за Laser Radial днес (12 мъже и 8 жени), за съжаление остави извън призовата тройка Мариела Николова. Нашата състезателка финишира 13-та и остана на две точки от почетната стълбица.

В клас Optimist (47 момчета и 26 момичета), Диана Маркова е десета в общото класиране, следвана от Даниел Йорданов и Тодор Тузлуков. Диана, която на 6 септември навърши 14 години, се класира четвърта при момичетата.

В Laser 4.7 (21 юноши и 13 девойки) Калина Маринова е 17-та (шеста при девойките), 18-ти и 19-ти са Димитър Шангов и Радослав Гавраилов (съответно 12-ти и 13-ти при юношите). Пълното класиране на всички български участници може да видите в прикачените файлове.

balkan-laser47-results_final

balkan-laserrdl-results_final

balkan-laserstd-results_final

balkan-optimist-results_final

В 51-ата Балканиада по ветроходство в Хиос участваха 136 състезатели от Гърция, България, Черна гора, Румъния, Сърбия, Кипър и Турция.