Какъв е цветът на Bulcon-а?

2009
0
Споделете

Месец след поставянето на яхта Bulcon Star на фундамента до басейн „Приморски“ във Варна, продължават споровете за мястото на паметника на ветроходството, автентичните цветове на легендарната яхта. Мненията естествено са в двете крайности – от „кощунствено“, „отвратително“ и т.н., до подкрепата, че мястото й е точно там.

Ето и мнения, които събрахме. Иво Иванчев от фирмата изпълнител на боядисването „ИСТ Марийн“: „Извършихме доста голяма по обем предварителна подготовка преди да започнем облепването на корпуса с фолио – издирихме почти всички снимки  на яхтата. По време на работата, човек близък до клуба и историята потвърди, че това са цветовете. Колкото до обвиненията – нормално е при качването на снимката да се губи автентичността на цветовете“.

Светлозар Тенев, един от шкиперите на Bulcon Star: „Номер 20 е плод на недоразумение още преди отплаването ни за регатата. Нашата заявка е била приета под този номер и не помня вече кой реши да бъде поставен на двата борда. След фотосесията в залива, на която освен мен и Васил Попов на борда бе и Любо Йовчев, яхтата бе натоварена на м/к „Иван Загубански“. В Плимут се оказа, че на борда трябва да е изписан номерът на платната, а именно 606 “.

В социалните мрежи споровете продължават, а сред тяха има и разумни предложения. Едно от тях е на път да бъде изпълнено – поставане на надпис с имената на шкиперите на Bulcon-а. А те в хронологичен ред са: Михаил Мирчев, Иван Георгиев-Зъбата, Светлозар Тенев, Митко Михайлов и Борислав Гуцанов. Дали ще е пълен списъкът? Скоро ще разберем…

Nauticabull.com очаква мнения на запознати с историята и постиженията на яхта Bulcon Star.

снимка: nauticabull.com