Известни са номинираните за XLI церемония „Златен глобус” на фондация „Кор Кароли“

1370
0
Споделете

Управителният съвет на фондация „Кор Кароли“ обявяви внесените кандидатури за наградата за най-добро българско ветроходно постижение „Златен глобус” на Фондация и за наградата за журналистика на морска тематика „Тинко Трифонов“ за 2020 година по реда на изпращането им:

  1. ЯК “Черноморец Бургас” номинира Валентин Николов и яхта „Wasabi Dentaprime” за успешното участие и отлично класиране в национални и международни регати за килови яхти;
  2. ЯК „Порт Бургас” номинира Стефан Николов и яхта “Finoor S” за успешното участие и отлично класиране в трансатлантическата регата ARC 2019 г, проведена в периода ноември – декември 2019 г.
  3. ОВК “Несебър – 2000” номинира Диана Деянова Маркова – състезателка по ветроходство на клуба в клас Лазер 4.7 и клас Лазер Радиал за постиженията и през изминалата година.
  4. ОВК “Несебър – 2000” номинира Даниел Захариев Йорданов – състезател по ветроходство на клуба в клас Лазер 4.7 и клас Лазер Радиал за постиженията му през изминалата година.
  5. Иван Греков номинира българския екипаж организирал и участвал в тренировките, за предстоящата регата Star Sailors League Gold Cup 2022.

След разглеждане на всички подадени кандидатури, комисията по определяне на наградата „Златен глобус” на Фондация „Кор Кароли” ще одобри тези, които отговарят на Правилата и ще обяви кои номинации ще се състезават за наградата.

„ТИНКО ТРИФОНОВ” 2020

Номинациите за награда за журналистика на морска тематика „Тинко Трифонов” за 2020 г. са както следва:

  1. Олга Карова, БНР Радио Варна
  2. Любомира Константинова, БНР програма „Христо Ботев“
  3. Ясен Димитров, филм за ARC Europe
  4. Ивайло Старчев, фотограф от Варна
  5. Васил Попов, автор на книгата „Следвайки слънцето. 1311 дни през трите океана“

Носителите на наградата „Златен глобус” и „Тинко Трифонов” 2020 ще бъдат обявен по време на церемонията на 20 декември от 18:00 часа, която ще бъде проведена в отсъствието на публика и ще се излъчва на живо в интернет.