За пръв път регата „Кор Кароли” няма да завърши във Варна

1417
0
Споделете

За пръв път в 18-годишната си история, финалът на ветроходната регата за килови яхти „Кор Кароли” няма да бъде във Варна, стана ясно от публикуваното днес Известие за състезание (Notice of Race). От първото издание на надпреварата, организирана от 2001 г. от Фондация „Кор Кароли”, финалът и награждаването неизменно са в гр. Варна, като в последните години те съвпадаха с 15 август, празник на морската столица.

Тази година трите офшорни етапа са Варна – Балчик (16 август), Балчик – Свети Влас (17 авгист) и Свети Влас – Бургас (18 август). Закриването и церемонията по награждаване на призьорите са в Бургас. Регатата е за лодки с валидни ORC и IRC сертификати. Таксата за участие е 10 лв. за член на екипаж. Динамичните метеорологични условия по българското Черноморие през втората половина на август с преобладаващи ветрове от източна четвърт и заявени амбиции от нови и стари рейсърски яхти засилват и интригата около носителя на „Синята лента” за екипаж изминал състезателното разстояние наз-бързо по реално време.

Регата „Кор Кароли” се организира от Фондация „Кор Кароли”, Община Варна, Община Бургас и яхт клуб „Кап. Г. Георгиев Порт Варна”. Главен съдия на регатата ще бъде Хенрих Кокончев.

NOR_CorCaroli_2019

Снимка: регата „Кор Кароли”