Защитаваме домакинство на Laser Europa Cup в Брюксел през ноември

1167
0
Споделете

Кандидадурата на Варна за домакинство на кръг от Европейска купа в клас Laser през 2018 г. ще бъде разгледана на годишната конференция на континенталната класна асоциация, която ще се състои от 24 до 26 ноември в Брюксел. Офертата на Варна ще бъде представена и защитавана в Novotel Bruxelles Centre Tour Noire от експерт на Дирекция „Спорт” към Община Варна, съобщи за nauticabull директорът Кристиян Димитров.

„Надяваме се на добър резултат при втория опит да получим домакинство.  Предложението е кръгът от Laser Europa Cup във Варна да е от 5 до 7 юни 2018. Това ще ни позволи да трупаме опит в организирането на международни регати и след това да поискаме домакинство на по-голям форум”, коментира Кристиян Димитров.

Домакинство на Варна на кръг от Европейска купа с организатор БФВ бе прието от Управителния съвет на федерацията на 25 август т.г. Laser Europa Cup е серия от регати, които се провеждат през цялата година в Европа. Състезанието е отворено за всички разновидности на този клас (Standard, Radial и 4.7) и се провежда в пет региона на Стария континент – Северозападен, Североизточен, Югозападен, Централен и Югоизточен.

снимка: ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна, регата Юнга 2016