Засилени мерки за сигурност обявиха организаторите на XVII „Кор Кароли“

1353
0
Споделете

От началото до края на регатата дистанцията ще се наблюдава от координатор, така че при евентуално възникване на ситуация да бъде осигурена моментална връзка с бедстващия, установен характерът на бедствието и информирани спасителните служби, обясниха днес на пресконференция в Бургас организаторите на XVII ветроходна регата „Кор Кароли“.

В Община Бургас пред медиите застанаха Красимир Стойчев, зам.- кмет на Община Бургас, Тома Томов, председател на Фондация “Кор Кароли”, Димитър Новак, секретар на Фондация Кор Кароли, Стойчо Димов от “Пристанище Бургас” ЕАД  и Илиян Тенекеджиев от ЯК “Порт Бургас”. Преди седмица, организаторите обявиха и стриктно спазване на Правилата на световната ветроходна федерация World sailing при провеждане на офшорни регати Категория 4. Засилените мерки за сигурност са следствие на трагичния инцидент на 13 август 2016 г., при който загина член на екипажа на една от яхтите и регатата бе прекратена.

Надпреварата тази година включва над 100 морски мили. Началото е в Бургас с „Про Ам“ гонка на 12 август от 13.00 часа. Стартът на I етап Бургас – остров Св.Анастасия – Свети Влас е на 13 август от 10.00 ч. На следващия ден е етапа Св. Влас – Варна, а в последния състезателен ден – Денят на Варна 15 август, е финалната гонка.