Директорът на Arkea Ultim благодари на Павлин Надворни

115
0
Споделете

Рейс-директорът на Околосветската ветроходна регата за едночленни екипажи със супертримарани Arkea Ultim Challenge Гийом Роте е изпратил благодарствено писмо до директора на Global Solo Challenge Марко Нанини за косвената логистична помощ на българския ветроходец Павлин Надворни. През последните денонощия един от шестте участника в Arkea Ultim е съобщил за повреди, заради които е възможно да спре в Нова Зеландия.

Както е известно Павлин направи престой в пристанището на Блъф Харбър в периода 16 януари – 6 февруари за ремонт на 45-футовата си яхта Espresso Martini. „Марко, много благодаря, че се справихте с всичко толкова бързо! Моля, благодарете на Павлин за информацията и помощта! Надявам се всичко да върви добре във вашето състезание, което е напълно противоположно по дух на нашето! Но и в двете регати е невероятно какво правят тези ветроходци! Поздрави, Гийом Роте“, се казва в краткото съобщение.

В първите часове на 8 февруари, Павлин Надворни и Espresso Martini са били на позиция 46°04′ S / 175°10′ E, курс 085°, скорост 7-9 възла при вятър Запад-Югозапад (WSW) 25-28 възла, девети във временното класиране.