Двама български финисти в Академията на Лука Девоти

920
0
Споделете

Георги Боев и Анастас Петров тренират от няколко дни във Валенсия в световноизвестната Dinghy Academy на италианския ветроходец Лука Девоти, с когото се свързва и популярната в клас Finn марка Devoti. Двамата български състезатели в този клас се завръщат в края на седмицата, а през следващите дни ще се подготвят заедно с петима силни финисти от Топ 50 в ранглистата на World Sailing.

Георги Боев и Анастас Петров тренират за новия сезон в компанията на Таави Таветер (Естония, 21-ви в световната ранглиста), вицешампион от Световното първенство U23, Факундо Олеса (Аржентина, 26-ти), Виктор Горостеги (Испания, 43-ти), Андрес Лаге (Венецуела, 46-ти) и Пьотр Кула (Полша, 56-ти). Първият старт за Finn в родни води е второто издание на домашната „Фин Голд Къп‘21“ (2-4 април 2021 г.) във Варна. Припомняме, че това състезание е изцяло по инициатива на Жоро Боев.

Dinghy Academy е основана през 2012 г. от Лука Девоти – сребърен медалист от Олимпийски игри, по-късно шкипер в състезанията за America’s Cup и треньор и от Роман Тепли, изпилнителен директор на Devoti Sailing.

Очаквайте и галерия от тренировките!