“Ветроходна школа Варна” продължава с повишен интерес

1600
0
Споделете

До средата на октомври продължава обучението по основни принципи на ветроходството по проект “Ветроходна школа Варна”, финансиран oт Общината по Програма «Варна – Европейска Младежка Столица 2017», направление „Младите професионалисти”. Желаещите да се включат трябва да са на възраст между 15 и 35 години, като десетчасовите курсове се провеждат на борда на ветроходна яхта “Алгол” (Conrad 25 Peterson) в извънработно време в яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”.

Проектът цели да утвърди Варна като дестинация за морски спорт и активна почивка и да създаде повече работни места за млади хора, свързани с ветроходството и ветроходния туризъм. До този момент младежи са обучили по проекта 28 свои връстници, варненци и гости на морската столица, без предишен ветроходен опит, информират от клуба. Обучените са придобили ценен опит по рекламиране, предлагане, администриране и менажиране на предлагания “Курс по ветроходство”. Шестима младежи са придобили правоспособност “Водач на кораб до 40БТ”. С придобиването на тази квалификация и ангажиментите им във Ветроходната школа, пред младите ветроходци се отварят нови възможности за професионална реализация, свързана с морето и град Варна.

През изминалото лято в яхт клуб „Капитан Г. Георгиев Порт Варна“ отчитат повишен интерес към ветроходството сред младежката общност.
Освен “Ветроходна школа Варна”, в клуба се реализират и проектите “Плавай с нас” и “Ветроходна академия”.

снимки: яхт клуб „Капитан Г. Георгиев Порт Варна“

За повече информация по проект “Ветроходна школа Варна”:

+359 88 573 1260;

varna.sailing.school@gmail.com;

https://www.facebook.com/varna.sailing.school