Ветроходен клуб „Синева”: Приоритет за нас е работата с деца

2199
0
Споделете

Точно два месеца след регистрацията в съда, най-младият ветроходен клуб у нас излезе „на светло” в едноименният следобеден блок на БНР Радио Варна на 11 юли 2018 г. В интервю за програмата на Националното радио, двама от учредителите – Йорданка Минкова и Богомил Пехливанов, разказват за идеята за създаване на ветроходен клуб „Синева” и най-близките планове:

„Това е сбъдната наша отколешна мечта, събрахме се приятели с опит като състезатели и треньори по ветроходство – Алексей Минков, Атанас Иванов, Богомил Пехливанов, Борис Минков, Веселина Пехливанова, Йорданка Минкова, Рада Славова, Яна Стефанова. Регистрацията ни в съда е факт от 11 май т.г., входирали сме документи за членство в БФВ, очакваме молбата ни да бъде разгледана на предстоящо заседание на Управителния съвет.

През тези два месеца получихме доста запитвания за членство в клуба, както и заявки от родители, които искат децата им да се занимават с ветроходство. Работата с деца е наш приоритет. До края на юли планираме и начало на заниманията с първите групи. На този етап разполагаме с четири лодки клас Optimist, треньорски катер и една килова лодка от Национален клас Конрад 25 – яхта Phoenix. В края на миналата седмица екипажът й донесе първите две отличия за клуба – две втори места от XLIII регата „Порт Варна”.

Искаме да изкажем специални благодарности на Цветан Тодоров, който дари безвъзмездно на нашия клуб лодка клас Optimist, изработена от него. Това за сетен път доказва тезата, че е важно когато правиш нещо, което обичаш, да го правиш с приятели”.