Варна с втори опит за домакинство на Laser Europa Cup

1288
0
Споделете

Варна ще направи втори опит да бъде домакин на кръг от Европейска купа в клас Laser след като кандидатурата за 2017 г. не бе приета. С шест гласа „за“ и един „въздържал се“ (на президента на БФВ Росен Марангозов), Управителният съвет на федерацията одобри кандидатстването на Варна за домакинство на Laser Europa Cup през 2018 г. Преди година кандидатурата на Варна за 2017 не бе приета, но от Европейската класна асоциация EurILCA бе получен дипломатичен отговор, че България ще е напред в списъка на кандидатите.

Laser Europa Cup е серия от регати, които се провеждат през цялата година в цяла Европа. Състезанието е отворено за всички разновидности на този клас (Standard, Radial и 4.7) и се провежда в пет региона на Стария континент – Северозападен, Североизточен, Югозападен, Централен и Югоизточен.

През последните години български ветроходци стартираха в кръговете от Югоизточния регион в Ефорие Норд. Тази година Мариела Николова се класира първа в Laser Radial на кръга в Румъния, а Златко Атанасов – трети в Laser Standard. Успехът на младата и безспорно талантлива варненка дори бе издигнат в някои местни медии като спечелване на Европейската купа. Генерално класиране по класове за Laser Europa Cup обаче се прави в края на всеки сезон. Във временното подреждане Мариела Николова заема 23-то място.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ LASER EUROPA TROPHY