Български треньор с успех в селекцията за националния отбор на Турция в Optimist

277
0
Споделете

Адриана Караманлиева, която от години е главен треньор в клас Optimist на турския Galatasaray, класира осем свои състезатели в Златна група на първата регата за селектиране на националния отбор на южните ни съседи в Бодрум. В TYF Yelken Ligi 1. Ayak Optimist (13-18 ноември 2023) стартира и водачът в Националната ранглиста на България за 2023 г. Щерион Даилов от ОМСК Циклон Поморие. След първите два дни той е девети от 196 състезатели в старшата възраст.

„Това състезание е първа селекция за националния отбор на Турция на Optimist за 2024 г., участват над 500 състезатели в младша и старша възраст от всички клубове в Турция. Най силните ни регати от календара са тези. Селекцията е общо в три кръга, два от които отворени (Open) и за състезатели извън Турция. Щерион е единствен от България. С него работя индивидуално вече две години, развива се много добре и се надявам така да продължи. Работи с много дисциплина и има обещаващи резултати до сега. Относно тази регата е още рано за прогнози, трудната част ще започне като завършим квалификациите. За сега се концентрираме на добри стартове“, коментира за maritime.bg Караманлиева.

Адриана е сред най-уважаваните треньори по ветроходство в Турция. Член е и на Комисия за младежта и развитието към Европейската федерация по ветроходство EUROSAF.