БФВ готова до дни с проучването за ЕП в Бургас

1811
0
Споделете

Тричленната комисия, избрана от Управителния съвет на Българска федерация по ветроходство в средата на юни т.г., продължава работата си по изясняване на обстоятелствата около кандидатурата, домакинството и провеждането на завършилото на 5 август Европейско първенство по ветроходство в клас Optimist. Председател на комисията е Александър Георгиев, членове Никола Александров и Никола Дуков (Протокол 1). Интересът към „изясняване на обстоятелствата около кандидатурата” датира от лятото на 2016 г., когато за пръв път бе поставен въпроса „Какъв е ангажимента на БФВ къмЕП?”.

Българската кандидатура за домакинство на Европейско първенство по ветроходство е внесена на 24 юни 2015 и бе одобрена през септември същата година на годишната среща на Международната асоциация на клас Optimist (IODA) на ЕП в Дзивнов, Полша. След избора на яхт клуб „Порт Бургас” за домакин на 2017 Optimist European Championship е подписан договор между двете страни. ContractIODA

Междувременно през уикенда се стигна до решение на случая с купуването на лодки чартирани за ЕП в Бургас. В крайна сметка български клубове ще купят 18 Optimist-а чрез БУЛСАФ ЕООД.