Божо Пехливанов пред БНР: Титлата е плод на многомесечен труд

1000
0
Споделете

Шкиперът на яхта Phoenix Богомил Пехливанов от ветроходен клуб “Синева” Варна даде интервю за следобедния блок „На светло“ на БНР-Радио Варна. Поводът бе първата титла в едногодишната история на клуба, спечелена на Държавното първенство в клас Conrad 25R (19-21 юли).

-Титлата беше ли цел за участието в този шампионат?
– Титлата беше основната цел на всичкия труд, който положихме доста голяма група хора.  Сред тях изпъква Цветан Тодоров, който даде страшно много от себе си и лодката буквално я реставрира. Тя е над 30-годишна и той я направи чудесна.
– Това са най-големите лодки, които има българското спортно ветроходство…
– Клас Conrad 25R с дизайн „Петерсон” е клас от 70-те години. Това е класическа спортна яхта с 5 души екипаж, дължината е 7.65. Всъщност това е най-популярният клас, който е останал от соц-времето у нас и в момента има налични в България около 30 лодки. От тях активно се карат не повече от 15-16, останалите са в много лошо състояние.
-Какво беше вашето предимство като екипаж и като лодка?
-Бяхме с може би най-добре подготвената лодка от всички лодки. Това беше многомесечен труд, много хора се включиха и помогнаха и доста средства вложихме. Лодката сега е в перфектно състояние, може би в същото състояние когато е била нова, дори и по-добре.