Бивш собственик на Tilsalg търси контакт с хора плавали на яхта Bulcon Star

2167
0
Споделете

На редакционната ни поща получихме писмо от г-жа Лина Бурбе, с молба да съдействаме на бивши собственици на ветроходната яхта Bulcon Star, проектирана от Рон Холанд и построена в Германия през 1978 г. След като германски екипаж печели още същата година световна титла в клас One tonner, през 1981 г, яхтата е закупена от СО „Воден Транспорт“ и участва под български флаг в престижни международни регати. От 2018 г. е изложена във Варна в подхода към Морска гара.

„Уважаеми господа,

Пиша ви това писмо от град Кил, Германия, от името на г-н Франк Тилман, надявайки се да получа вашата помощ, т.е. информация. Г-н Тилман се интересува много от съдбата на яхтата Bulcon Star (ex-Blue Star и ex-Tilsalg), тъй като тя някога е принадлежала на тяхното семейство. Намеренията му са да пише за съдбата на яхтата и хора, свързани с нея.

Намерих ваша статия, която съдържа списък на екипажите и техните постижения. Наистина се надявам, че все още имате контакти с членове на екипажи на яхта Bulcon Star и дали е възможно да предадете тези, които разбира се имат желание.

Очакваме вашите съобщения скоро.”

Lina Burbe

Екипът ни се обръща за съдействие към ветроходци, плавали на борда на Bulcon Star, както и към хората участвали в реставрацията й и реализирането на проекта за музей на ветроходството във Варна.