Без „Тол шипс“ тази година във Варна и Черно море на 99.9%

1093
0
Споделете

Информацията за отмяна на регатата за учебни ветроходи SCF Black sea Tall Ships 2019, появила се в медийното пространство тези дни, водеща след себе си и отпадането на Варна като пристанище-домакин със съответните последствия, е почти сигурна. Това са потвърдили пред първоизточника Maritime.bg от щаба на главния организатор Sail Training International.

Ние отправихме официални запитвания до STI, Дирекция „Спорт” и к.д.п. Тома Томов, който е неизменно в организациониия комитет на трите български домакинства през 2010, 1014 и 2016 г. Дирекция „Спорт” отговори на Е-мейла ни: „В очакване сме на официален отговор. Когато го получим ще Ви пишем”. STI заявяват пред колегите от Maritime.bg „…предстои пресофисът да разпространи допълнителни данни”.

Тази година Варна трябваше да е първо пристанище-домакин на международната регата „Тол шипс“ в края на септември, след което ветроходите да се състезават до Сочи (1 – 4 октомври) и Новоросийск (6 – 9 октомври).

За това има подписан договор между Община Варна и Sail Training International, а немалка част от Бюджет 2019 е съобразен с домакинството на града.