Без промени в Регатната комисия на „Кор Кароли 2017”

1335
0
Споделете

Както вече Ви информирахме преди седмица ТУК, главен съдия на XVII ветроходна регата „Кор Кароли” ще бъде Пламен Георгиев от РВСК-Варна, а инспектор по безопасността ще проверява оборудването по безопасността на участниците. Днес пресслужбата на регатата потвърди информацията:

„Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват тазгодишната ветроходна регата „Кор Кароли“. Главен съдия за поредна година ще е Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността. Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите. Тази година всички яхти разполагат със сертификат ORC, така че клас „Свободен“ няма да има. В IRC ще имаме два класа и три в ORC, коментира главният съдия. „Ако се съберат повече  от 3 яхти в „Конрад 25 R“ ще направим отделен клас“, заяви Пламен Георгиев. Той се надява тази година участващите яхти да бъдат повече от минали години. На този етап има заявка от украински яхти, а практиката показва, че българските участници подават заявка през последната седмица преди регатата.”

Регатата тази година е с дължина над 100 морски мили в три етапа. Стартът е в Бургас на 13 август, а финалът в Деня на Варна 15 август. Тогава ще бъде и награждаването.