Без гонки днес на ДП, първи старт – събота 9:30 ч.

1230
0
Споделете

Липсата на вятър и следобедните дъждове над Варна отложиха началото на Държавното първенство по ветроходство за олимпийските класове Laser Standard, Laser Radial, Finn и 470. Това наложи промяна в програмата – първи предупредителен сигнал за стартове ще бъде даден утре, събота в 09:25 ч. в акваторията на Варненското езеро.

Тенденцията от последните години бе спазена – най-многобройна отново е флотилията в Laser Radial. Заявки за участие в първенството подадоха състезатели на МК Балчик, ЯК Кап. Георги Георгиев Порт Варна, СК Черно море Бриз Варна, ОМК Несебър 2000, ЯСК Несебър 2009, Несебър яхт клуб, ОМСК Циклон Поморие, ЯК Порт Бургас, ЯК Черноморец Бургас, ОМК Приморско.

Двама състезатели – Борис Минков в Laser Standard и Богомил Пехливанов във Finn, заяви и най-новият варненски ветроходен клуб „Синева”. По-късно стана ясно, че те не могат да участват, тъй като клубът още не е приет за член на БФВ. По наша информация, „за” молбата за членство на ВК Синева (входирана до УС на БФВ още през юни) са гласували петима от девет членове на УС. Клубът е платил членски внос и картотекирането на двамата състезатели. Накратко спазени са изискванията на Устава на БФВ.

Организатор на шампионата е БФВ, а домакин за трета поредна година е СК „Черно море Бриз“. Състезателният полигон е пред базата на клуба домакин.

ПРОГРАМА НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО:

 28 юли 2018  г.

09:25               Първи възможен предупредителен сигнал

29 юли 2018  г.

10:55               Първи възможен предупредителен сигнал

17:00               Награждаване на победителите и закриване на ДП.