Тома Томов: Изпълнихме целта си – участниците в XVII „Кор Кароли“ са доволни!

1651
0
Споделете

Веднага след края на церемонията по награждаване на призьорите от XVII ветроходна регата nauticabull потърси председателя на Фондация „Кор Кароли“ кап. Тома Томов за кратък коментар.

Буквално минута след края на регатата, какво е усещането?

Най-важното е, че се получи интригуваща надпревара, за да бъдат доволни състезателите. В противен случай, регатата не е изпълнила основната си задача. Независимо от силните ветрове на 14 и 15 август, които доста ни притесниха, всичко завърши добре – интерсно и натоварващо за екипажите и едновременно с  това успяхме да излезем от границите на опасността.

Какво от работата на организаторите остана незабележимо?

Важен е резултата, естествено е сега да сме освободени от психическото напрежение. Държа да подчертая – без подкрепата на общините във Варна и Бургас, спонсорите, Пристанище Бургас и Пристанище Варна регатата няма как да е успешна и привлекателна за всички. Естествено тази подкрепа дойде след много работа на нашия екип. Имаме ли подкрепата на споменатите институции, работата се върши много по-лесно.

В кръга на шегата, утре 16 август ли започва подготовката за XVIII издание на регатата?

И така да го кажа, няма да е грешно! През октомври трябва да заявим регатата в календара на БФВ, до тогава трябва да сме наясно в кои дни ще се проведе. Горе-долу тогава започваме и работа със спонсорите. Сега може и да е малко по-лесно – с публичността, с отзвука сред обществеността и състезателите.