С приходи от над 200 билета „Вятър и вода“ помогна за българското участие в OSTAR’2020

973
0
Споделете

Стотици любители на ветроходството и гости изпълниха зала „В парка“ (Малкото НДК) в столицата за благотворителното събитие „На ветрила през зимата“. С част от средствата от над 200 продадени билета, организаторите от спортен клуб „Вятър и вода“ подпомогнаха известния български ветроходец Михаил Копанов в неговата и на яхтата Krone 1 подготовка за участие в Трансатлaнтическата регата за едночленни екипажи OSTAR’2020 (старт на 10 май 2020 г.). Към днешна дата са заявени 15 участника.

„Изключително сме щастливи, че залата бе пълна, Мишо се отпусна и отговори на десетки въпроси (заедно с Диан Зайков ) за участието им в TWOSTAR през 2017 г., както и за предстоящото предизвикателство“, коментира за nauticabull Ясен Димитров от „Вятър и вода“. „След края на събитието, много от присъстващите дойдоха да питат с какво могат да помогнат. Пак казваме, ако имате възможност за партньорство или познавате хора, които могат да осигурят спонсорство или дарение, обадете ни се! Търсим съдействие за самолетни билети, застраховател, лична екипировка, спасително оборудване, средства за такси участие, марини, гориво, стапел и т.н.“, добави Ясен Димитров.

В момента Krone 1 е на стапел в яхт клуб „Порт Бургас“, където Михаил Копанов я подготвя за  участие. Квалификационното плаване трябва да бъде завършено до 1 април 2020 г., а най-късно до 6 май лодката и шкипера трябва да са в Плимут. Старта на регатата по дистанцията Плимут – Нюпорт, Роуд Айлънд, е на 10 май 2020 г. точно в 12:00 по Гринуич.